Begim Başlıgil profesyonel iş hayatına Arthur Andersen’ da teknoloji danışmanı olarak başlamıştır. 2001 yılında Siemens Business Sevices’ de Satış Destek ve Pazarlama organizasyonlarında çeşitlli görevler almıştır. Siemens sonrasında 2006-2010 yıllarında Türk Telekom da kariyerine İş geliştirme Direktörü olarak devam etmiştir. 2010 yılında Microsoft’ ta geçerek Genel Müdür yardımcılığı seviyesinde sırasıyla Telco & Medya ve Kamu pozisyonlarında sorumluluklarını başarı ile icra etmiştir.
16 yıllık profesyonel iş kariyerinin ardından kendi işinin sahibi olmaya karar veren Begim Başlıgil, 2015 yılında ortağı Orçun Özalp ile Bulutistan’ ı kurmuştur. Bugün Türkiye’ nin en hızlı büyüyen teknoloji firması olan Bulutistan, bölgesinde ve Türkiye’ de öncü teknoloji firmalarından biri olmuştur.
Begim Başlıgil, İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu ve MBA diplaması sahibi, evli ve iki güzel kız çocuğu sahibidir.
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Bölümü mezunu olup, master eğitimini New Orleans Universitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 3 yıldır Tech Data Türkiye Genel müdürü olarak görev yapan Yumrukçallı, daha önce Netaş, Reuters ve EMC de farklı posizyonlarda görev yaptıktan sonra NetApp Türkiye Ülke müdürlüğü görevini yürüttü.
Didem Duru 1995 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Yaklaşık 26 yıllık iş deneyimi boyunca, Finansbank, IBM ve Dell’de çeşitli yöneticilik ve ülke genel müdürlüğü pozisyonlarında çalıştı. Dell'de Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde özel müşteri deneyimlerine yönelik görev aldı. TOG Vakfı Başkanı, TUBISAD Yönetim Kurulu üyesi, WTECH kurucu üyesi ve gençleri destekleyen sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Didem Duru, Nisan 2019’dan beri de Cisco Türkiye’nin Ülke Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor.
1974 yılında Ankara’da doğdu. 1996 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi İşletme bölümünde Doktora eğitimini tamamladı.
Memuriyet hayatına 1998 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde başladı. Sonra sırasıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında görev yaptı. 2014 yılından bu yana Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) görev yapmaktadır.
Elektronik Haberleşme Sektöründe yerli ve milli üretimin gerçekleştirilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmaları koordine etmektedir. Bu çerçevede yerli ve milli eko sistemin oluşturulmasına yönelik olarak Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesinin (HTK) kuruluş aşamasında BTK adına çalışmalar yürütmüştür.
Aslen Trabzon’lu olan Gazali ÇİÇEK, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Dr. Onur Yıldırım, 2019 yılında katıldığı SAP Türkiye’de Kamu İlişkileri ve Kamu Politikası Direktörü olarak görev yapmaktadır. SAP Türkiye’ye katılmadan önce McKinsey & Company’de Kamu ve Sosyal Sektör İş Geliştirme Lideri olarak görev yapan Dr. Onur Yıldırım; Intel’de Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü ve Philip Morris Sabancı’da Kurumsal İlişkiler Müdürü görevlerinde bulunmuştur.
Harvard Üniversitesi’nde 2008-2010 yılları arasında tamamladığı Ekonomik Kalkınma ve Kamu Yönetimi master derecesi öncesinde, Ankara Üniversitesi’nden işletme alanında doktora, Hacettepe Üniversitesi’nden işletme alanında master ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisliği alanında lisans dereceleri bulunmaktadır.
Özel sektöre geçişi öncesinde, 2005-2012 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde Uzman, 2004-2005 döneminde ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak kamu görevlerinde bulunmuştur.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Güngör Kaymak ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunudur. İş hayatına 1984 yılında Arçelik'te yatırım ve planlama proje mühendisi olarak başladı. Daha sonra Auer ve Çerçelik şirketlerinde yatırım proje yöneticisi ve planlama müdürü pozisyonlarında çalıştı. 1989 yılında sektör değiştirerek IBM'e katılan ve 8 yıl boyunca farklı görevlerde bulunan Güngör Kaymak, 1997-2001 yılları arasında Hewlett Packard Türkiye'de üretim ve kamu sektörlerinden sorumlu satış müdürü, 20012002 yılları arasında ise SAP Türkiye satış ve pazarlama direktörü olarak görev yaptı. 2002'de Sabancı Grubunda çalışmaya başlayan Güngör Kaymak 2004 yılında BİMSA A.Ş. genel müdürü olarak atandı. 2005 yılında Sabancı Telekomünikasyon A.Ş. genel müdürlüğünü de üstlendi. 2011 yılından itibaren Bimsa genel müdürlüğü ve Sabancı Holding CIO'luğu görevlerini birlikte yürüttü. 2014 Mayıs ayından itibaren HP Türkiye genel müdürlüğü görevini üstlenen Güngör Kaymak, halen Hewlett Packard Enterprise Türkiye genel müdürlüğünü sürdürmektedir. TÜBİSAD, TÜSİAD üyeliklerinin yanı sıra Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde Danışma Kurulu Üyesi olarak destek vermektedir.
NCR, Cisco ve Alcatel gibi küresel teknoloji şirketlerinde çalışmış olan Işıl Hasdemir, 20 yılı aşkın sektör deneyimini de beraberinde getiriyor. Daha önce üstlendiği rollerde, dolaylı ve dolaysız iş modelleri aracılığıyla, farklı bölgelerdeki ekiplerle çalışarak birden fazla kültürde çalışma ve liderlik deneyimi kazandı. Kadınları kariyer planlama ve geliştirme konularında desteklemek için üniversiteler ve diğer STK’lar ile yakın çalışmalar yürüten Hasdemir, “Türkiye’nin En Etkili 50 Kadın CEO’su” listesinde üç yıl art arda yer alma başarısı gösterdi. Işıl Hasdemir’in bu vizyonu gelecekteki yetenek gereksinimlerini karşılarken çeşitlilik açığını da kapatmayı amaçlayan Dell Technologies Çeşitlilik ve Kapsayıcılık stratejisiyle de örtüşmektedir.
1974 Ankara doğumlu İrfan KESKİN, Gazi Üniversitesi Endüstriyel Teknoloji bölümünden mezun olduktan sonra, yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yine Endüstriyel Teknoloji bölümünde yaptı.
1997-2011 yıllarında sırasıyla SSK, SGK ve ÇSGB bilgi işlem daire başkanlıklarında görev aldı.
2005 yılında Almanya’da Deutsche Telekom’da ve Duisburg Üniversitesi’nde çeşitli projelerde çalıştı.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) bir çok projede görev almanın yanında, 2009 yılında proje yöneticiliğini yaptığı sanallaştırma projesi kamuda en büyük proje seçilmiş ulusal ve uluslararası alanda ödüle layık görülmüştür.
2011-2015 yılları arasında Anadolu Ajansı’nda Yazılım Müdürü (1 Yıl) ve Sistem Müdürü olarak görev yaptı.
Anadolu Ajansı’nın 100. yıl hedefleri ile örtüşen yeni nesil veri merkezi başta olmak üzere kurumsal uygulamalar güncel duruma getirilerek teknolojik dönüşümü sağlamıştır. AA tarihinde ilk kez canlı olarak duyurduğu Yerel Seçim 2014, Cumhurbaşkanı Seçimi ve Genel Seçimlerin sistem ve güvenlik altyapısını tasarlamış ve süreçleri yönetmiştir.
Microsoft (MCITP), Vmware VCP, ISO 20000 & 27001 ve TSE Toplam Kalite sahip olduğu bazı sertifikalardır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır.
2016 yılında T.C. BAŞBAKANLIK AFAD’ta 8.veri merkezi tecrübesini yaşayan KESKİN, yaptığı tüm projelerde özelde kuruma, genelde ise Ulusal Bilişim Teknolojilerine maksimum katma değer sağlamayı hedef edinmiştir.
Yeni hizmet binasına taşınılması, mevcut tüm projelerin güncel duruma getirilmesi, tüm İl Müdürlüklerinin kapalı ağ altyapısına geçirilmesi gibi süreçleri başarı ile tamamlamıştır.
AFAD’ın “Yerli Bilişim ile Milli Değişim” rotasıyla çıktığı dijital dönüşüm yolculuğunda, PARDUS başta olmak üzere yerli ve açık kaynak ürünlerin kullanımında model bir kurum olmasını sağlamıştır.
Güçlü Türkiye’nin ve bağımsız dijital ekonominin katma değeri, dünyaya açılan yerli kaynaklarla geliştirilen ürünlerle olacağını düşünmektedir. Paramızın her kuruşunun, alınterimizin her damlasının ülkemizde değere dönüştüğü “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla çalışmaktadır.
TEKNOFEST (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) başladığından bu yana AFAD adına “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmalarının yürütücülüğünü yapmıştır.
Mayıs 2015-Şubat 2022 tarihleri arasında AFAD Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı olarak görev yapmıştır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü’nde Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam eden KESKİN, evli ve 2 kız babasıdır.
İş yaşamına 1991 yılında Setur Turistik Yatırım A.Ş.’de Satış
Pazarlama Koordinatörü olarak göreve başladı. Mehmet Ali Akarca, 1995 ile 2001
yılları arasında topluluk dışında pazarlama ve yönetim pozisyonlarında görev
yaptı. 2001 yılında BookinTurkey’de Genel Müdür olarak Koç Topluluğuna yeniden
katıldı. 2003 yılında Koç.net İletişim Hizmetleri A.Ş. Pazarlama ve İş
Geliştirme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2005-2011 yılları arasında
Genel Müdürlük görevini yürüttü. 2011-2012 yılları arasında Zer Merkezi
Hizmetler ve Ticaret A.Ş'de Pazarlama Hizmetleri’nden sorumlu Genel Müdür
Yardımcısı olarak görev aldı. Akarca, 2012-2017 yılları arasında Türk Telekom
Grubu'nda sırasıyla Pazarlama ve İletişim Başkanı, Kurumsal Müşteri Başkanı ve
Kurumsal İş Birimi Genel Müdürü görevlerinde bulundu. M.Ali Akarca, Nisan 2017
itibarıyla KoçSistem’de Genel Müdür olarak görevine başlamıştır. University of
Nottingham Ekonomi Bölümü’nü 1990 yılında, University of Surrey’de Pazarlama ve
Turizm alanlarında iki dalda Yüksek Lisans programını 1991 yılında birincilikle
tamamlayan Akarca, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca
bilmektedir.
1971 İstanbul doğumlu, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji mezunu ve İstanbul Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemlerinde ikinci üniversite okuyor. Bilişim sektörüne 1997 yılında Corel Türkiye Distribütörü Eti Bilgisayar’da başladı. Burada grafik ve CAD yazılımlarında farklı markaların (Adobe, Macromedia, AutoCAD vb) dağıtım ve bayi organizasyon çalışmalarını yürüttü. 10 yıl yürüttüğü satış pazarlama müdürlüğü görevi sonrası, sırasıyla yerli ve milli ERP yazılım firması olarak faaliyetlerini sürdüren CPM Yazılım ve ticari uygulama pazarında lider olan Logo yazılımın ana dağıtım merkezi olan 3A Bilgisayar’da bayi yapılanmasından sorumlu pazarlama yöneticisi olarak çalışma hayatını devam ettirdi. Microsoft Dynamics ERP yazılımlarının Türkiye pazarında faaliyet gösteren Pargesoft firmasına, ürün geliştirme, marka oluşturma ve sosyal medya yönetimleri konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir.
Ticari oluşumlar haricinde; BT Haber Gazetesinde ve farklı mecralarda yazarlık çalışmalarını sürdürmekte olan Murat Tali Yuvaya Yolculuk dergisinin de sahibidir. Halihazırda birden fazla firmaya pazarlama, sosyal medya, marka oluşturma konularında danışmanlık yapmaktadır.
Emekli profesör ve bölüm başkanı, Aksaray Universitesi (2012-2017). Purdue, METU, Haliç, Başkent, EMU, Toros, SDÜ, ve Aksaray Üniversitelerinde hizmet etti. Profesyonel çalışması Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Baş Teknik Danışmanı (1985-97) ve sahip olarak IT&T Ltd, Turkiye (1997-2003). Sayısız uluslararası kongrede hakem ya da düzenleyici oldu. 2006'dan beri IEEE COMPSAC & ESAS, 2007'den beri SIN Konferansları, ve, 2008-2009 IJRCS Sempozyumlarını düzenledi. Yüzlerce makale ve bildiri yayını vardır; Semantic Agent Systems (Springer, 2011), Theory and Practice of Cryptography Solutions for Secure Information Systems (2013), Handbook of Applied Learning Theory and Design in Modern Education (2016), Metacognition and Successful Learning Strategies in Higher Education (2017), Contemporary Perspectives on Web-Based Systems (May 2018), and Faculty Development for Digital Teaching and Learning (May 2019) all by IGI Global, ve ACM ile SIN Kongreleri, IEEE CS ile ESAS, Springer ile ICACNI 2018 bildiri kitaplarını yayınladı. IGI Global için Challenges and Applications of Data Analytics in Social Perspectives ve Artificial Intelligence Paradigms for Smart Cyber-Physical Systems kitaplarını hazırlıyor. (Wiley) Expert Systems Journal'da editördür. BSEE METU, Ankara (1970), M.Sc. & Ph.D. in Computer Sciences, Purdue Univ, USA (1973, 1975). Amazon'da satılan kitapları: https://www.amazon.com/s?k=Atilla+ELCI. Atıf sayıları: https://scholar.google.com/citations?user=wpQvtlQAAAAJ&hl=en
1968 yılında Aydın’da doğdu. 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Southern Methodist Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde 1994 yılında yüksek lisans ve 1998 yılında doktorasını tamamladı. ERICSSON’da araştırmacı mühendis, ANRITSU şirketinde danışman, TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi ve ULAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmış olan Hüseyin Arslan ulusal ve uluslararası çok sayıda bilimsel ödül sahibi olmuştur. 2013 yılında profesörlük derecesini alan Hüseyin Arslan halen İstanbul Medipol Üniversitesi ve South Florida Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, TÜBİTAK’ta danışmanlık görevlerini yürütmektedir. 15 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen 2020 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısında Turkcell Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçilmiştir.
Prof. Dr. Mustafa Alkan Elektronik Mühendisliği Telekomünikasyon Anabilimdalında doktora ve doçentliğini almış, elektronik haberleşme, siber güvenlik, veri analitiği ve veri güvenliği, konularında çalışmaktadır. Çeşitli üniversitelerde, anabilimdalı başkanılğı, bölüm başkanlığı ve yüksekokul müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. 2001-2012 Yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Kurum Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. E-Dönüşüm İcra Kurulu Üyeliği, HAVELSAN Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye için Sayısal Gündem 2020 projesi genel koordinatörlüğü, Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi Delegasyon Başkanlığı, ITU, CEPT, ETSI gibi kuruluşlarda çalışma grupları üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Milli Monitör Sistemi, Ulusal Frekans Planı, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi, Elektronik İmza, IPv6 ya geçiş gibi birçok projenin yürütücülüğünü yapmıştır. Elektronik Haberleşme, Siber Güvenlik, Elektronik İmza, Mobil İmza, Kişisel Verilerin Korunması, Dijital Diploması, Dijital Dezenformasyon ve DeepFake gibi konularda basılmış kitapları, makaleleri ve teknoloji raporları bulunmaktadır. Benzer alanlarda ulusal ve uluslararası birçok konferansın başkanlığını yürütmektedir. Türk Bilişim Konseyi, Bilgi Güvenliği Derneği gibi bilişim STK’larının kuruculuğunu ve başkanlığını yürütmüştür. Prof. Dr. Mustafa Alkan halen Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta ve Bilişim Enstitüsü Adli Bilişim Anabilimdalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu Yazılım Mühendisliği alanında doçentliğini almış, siber güvenlik, bilgi ve bilgisayar güvenliği, biyometrik ve büyük veri analitiği, güvenliği ve mahremiyeti konularında çalışmaktadır. Ülkemizde, Büyük Veri Analitiği Kamu Çalıştayı, Büyük ve Açık Veri Konferansı, Büyük Veri Çalıştay gibi etkinlikler ile IEEE ICMLA, IEEE ICRERA, gibi uluslararası etkinliklerde büyük veri temalı özel oturumlar düzenlemektedir. Türk Keneşi İşbirliği Konseyi, Büyük ve Açık Veri Konferansı, Büyük Veri Çalıştayı, Büyük Veri Güvenliği ve Mahremiyeti Kamu Çalıştayı gibi konferanslarda davetli konuşmacı olarak sunumlar yapmıştır. Büyük veri alanında 2016 yılında yayımlanmış bir kitabı, ve yine aynı konuda editörlüğünü ve yazarlığını yaptığı yeni bir kitabıda yakında bu ay yayımlanacaktır. Ulusal ve uluslararası pek çok kongrenin başkanlığını, eşbaşkanlığını yapmakta, farklı konularda yazarlığı editörlüğünü yaptığı 15 kitabı, ulusal ve uluslararası 5 patenti, 300’ün üzerinde yayımlanmış bilimsel eseri, 100’ün üzerinde SCI endeksli dergilerde makalesi, 3000’in üzerinde atıfı bulunmaktadır. Projelerde danışmanlık ve yürütücülük görevlerini sürdürmektedir. 2 uluslararası derginin (IJISS ve UBGMD) editörlüğünü yürütmekte olan Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu halen Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü Öğretim Üyesidir. Gazi Üniversitesi Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği ve Güvenliği Merkez Müdürü görevini yürütmektedir.
Çalışma hayatına mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 1982-1985 yılları arasında asistanlık göreviyle başlayan Sadi Abalı, 1987-2002 yılları arasında, Siemens Grubu içerisinde yer alan Siemens Business Services ve Siemens Nixdorf şirketlerinde bankacılık, imalat, perakende, telekomünikasyon ve kamu sektörleri için büyük ölçekli ve yaygın IT sistemlerinin entegrasyonu, ülke çapında destek hizmetleri ve “IT outsourcing” projelerinden sorumlu iş birimlerinin direktörlüğünü yaptı. Siemens’teki kariyerinin 1993-1997 yılları arasındaki bölümünde Almanya’da bulunan yönetim danışmanlığı bölümünde yönetim danışmanı görevinde bulundu ve bu dönemde Chicago Motorola Üniversitesi’nde Business Reengineering ve Consulting alanında sertifika aldı. 2002 ve 2013 yılları arasında France Telecom’un küresel kurumsal pazara hizmet sunan kolu olan Orange Business Services şirketinde 2 sene satış direktörü ve 9 sene ülke müdürü olarak görev yaptı. 2013-2016 yılları arasında ise Finansbank ve Cybersoft’un ortak girişimi olan ve elektronik vergisel çözümler ve servisler sunan yan şirketi eFinans’ı kurarak, şirketin yönetimini üstlendi. 2016 yılında Radore Veri Merkezi Hizmetleri A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atandı. Kariyerindeki üçüncü genel müdürlük görevi olan bu görevini 2019 yılına kadar sürdürdü. Sadi Abalı, çalışma hayatına üretim şirketlerinin dijital dönüşümüne yönelik yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan İletişim Yazılım firması yönetim kurulu üyeliği yanında, danışmanlık ve mentörlük faaliyetleriyle şirketlerin dijital ortamda yeni iş alanları geliştirmesine ve dijital dönüşümlerine katkı sağlayarak devam etmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde elektronik ve haberleşme mühendisliği alanında yüksek lisans, Marmara Üniversitesi’nde işletme yüksek lisans eğitimi yapmış olan Sadi Abalı, İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Serdar Urçar, 1994 yılından bu yana bilgi teknolojileri sektöründe Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde farklı şirketlerde, bölge ekonomilerinin dijitalleşmesi adına önemli roller üstlenmiş bir iş dünyası lideridir.
İş hayatına 1992 yılında Arthur Andersen'da başlayan ve teknolojinin iş dünyasını dönüştürme potansiyelini gören Serdar Urçar, 1994’te stratejik bir kararla rotasını bilişim sektörüne çevirdi. Karma Bilgisayar ve Superonline’ın ardından 1997'de Hewlett Packard'a (HP) katıldı. HP’de 19 yıl boyunca Ortadoğu Kişisel Sistemler Grubu Genel Müdürü, Türkiye Genel Müdürü ve son olarak da Orta Doğu, Afrika ve Akdeniz Bölge Direktörlüğü dahil olmak üzere farklı rollerde bulundu.
2016 yılında Hewlett Packard'dan ayrıldıktan sonra, Türkiye pazarının en büyük dağıtım ve lojistik şirketlerinden biri olan Index Grup'un (INDES) dijital dönüşüm projesine, ardından da Ortadoğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren Netaş Telekom'un (NETAS) uluslararası satış organizasyonuna liderlik etti.
Serdar Urçar 2020 yılında bir bağlantılı otomotiv teknolojileri şirketi olan Comodif'e CEO olarak katılarak, ülkemizden küresel teknoloji şirketleri çıkarma misyonuna hizmet etmeye devam etmektedir.
Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Serdar Urçar, Jeanne Monnet Enstitüsü'nden Avrupa Birliği Siyaseti ve Ekonomisi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Yönetici eğitiminin bir parçası olarak 2005 yılında INSEAD Genç Liderler Programını tamamlamıştır.
Halen İstanbul'da eşi ve iki çocuğuyla yaşayan Serdar Urçar, TÜBİSAD ve Türkiye Bilişim Vakfı yönetim kurulu üyesidir. Ayrıca Girişimcilik Vakfı kurucu mütevelli heyeti üyesi, mentor ve melek yatırımcı kimlikleri ile Türkiye startup ekosisteminin gelişimi için çalışmalarına devam etmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi Makine ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olan Uğur Candan, yüksek lisansını İngiltere Nottingham Üniversitesi’nde üretim sistemleri alanında tamamladı. Kariyerine 1997 yılında SAP Bilgi A.Ş.’de danışman olarak başlayan Uğur Candan, 2001 yılında SAP’nin 65’inci ülke ofisi olarak SAP Türkiye Yazılım Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin kuruluşunda rol oynayan yöneticilerden biri oldu. 1998-2007 yılları arasında SAP Türkiye’de sırasıyla Ürün Müdürü, İş Geliştirme Müdürü ve Çözüm Müdürü olarak farklı pozisyonlarda yer aldı; Güney Avrupa ve Akdeniz Bölgesi Satış Öncesi Destek Hizmetleri Direktörü olarak bölgesel görevler üstlendi. 2007-2016 yılları arasında SAP Türkiye’de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO, Chief Operating Officer) olarak tüm fonksiyonların verimliliğinden ve yönetiminden sorumlu olan Candan; 2010, 2012 ve 2016 yıllarında EMEA bölgesinde ‘Yılın COO’su’ seçilerek ödüllendirildi. Nisan 2017 tarihi itibarıyla SAP Türkiye’nin Genel Müdürü olarak atanan Ugur Candan, 20 yılı aşkın deneyimi ve ileri teknolojiler alanındaki fikir lideri konumu ile, SAP Türkiye’nin kurumsal uygulama ve yazılım alanında Türkiye’de ulaştığı başarıyı daha da ileriye taşıyor. Uğur Candan evli ve iki çocuk babasıdır.